З Атлантики до України витягнувся потужний масштабний антициклон. У цю зону атмосферного тиску увійшов і циклон Елісон.

Читайте також: Через аномальну спеку аграрії Волині втрачають врожай

Внаслідок цього з'явилася пара атмосферних фронтів, де області високого атмосферного тиску чергуватимуться з низьким. Однак антициклон все ж могутніший. Про це повідомила синоптик Наталія Діденко в Facebook.

В українському Гідрометцентрі попередили, що протягом 5 днів погода на всій території країни буде мінливою. Літня липнева спека чергуватиметься з літніми зливами і грозами.

У четвер, 5 липня, по всій території України встановиться тепла літня малохмарна погода. Температура повітря підніметься в середньому до +26... +28°С, на півдні до +29°С. Дощів не передбачається, за винятком кількох регіонів західної частини України.

 

В п'ятницю, 6 липня, смуга грозових дощів накриє Україну від Заходу через центр і до півночі. Сухо буде лише в кількох регіонах центральної України і на південному сході. Температура повітря збережеться на рівні попереднього дня.

 

Читайте також: Карпати знову засипало снігом (відео)

У суботу, 7 липня, грози в центральній частині України змістяться на південь, залишивши дві "сухих" смуги на півночі і півдні країни. Температура підніметься ще на пару градусів. Місцями буде до +31°С. В середньому ж повітря прогріється до +25... +28°С, на заході країни трошки прохолодніше.

 

У неділю, 8 липня, грози змістяться на південний схід. Але в цілому на всій території України прогнозують дощі, за винятком Криму. На заході і в центрі температура опуститься на пару градусів, але сильного похолодання не передбачається. Але в нічний час перепади температур становитимуть 10-12 градусів.

 

У понеділок, 9 липня, погода мало відрізнятиметься від попереднього дня. Правда на заході України похолоднішає ще на кілька градусів – до + 20-23. У центрі, і на південному сході – жарко, не зважаючи на дощі і грози.

 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter