Перша партія для волинян становитиме тисячу доз і прибуде в область уже наступного тижня.

Читайте також: В Україні третина працівників сфери охорони здоров’я – пенсіонери або особи передпенсійного віку

Якщо використають першу партію, то організують додаткову поставку.

Про це повідомив директор державного виробничо-торгового підприємства "Волиньфармпостач" Михайло Півнюк, пише Район.in.ua.

"Про вакцинацію від грипу багато говорять, але роблять щеплення зовсім не багато волинян", – зауважив директор "Волиньфармпостачу".

Читайте також: 13,5 мільйонів українців перебувають у групі ризику щодо захворювання на грип

З його слів, цього року це буде дві вакцини: "Ваксігрип" та "Джісі Флю". Вартість однієї першої дози становитиме близько 300 гривень, її продаватимуть у роздрібній мережі. Другої – 220-230, адже вона має декларовану ціну. Придбати вакцину можна буде в аптечній мережі "Волиньфармпостачу".

Заявка сформована на рівні минулого року, зокрема, для тих категорій, яким вакцинація необхідна в першу чергу. Зі слів Михайла Півнюка, в області щороку використовують 2-2,5 тисячі доз вакцини від грипу.

Епідемічний сезон ГРВІ та грипу розпочався на початку жовтня, тому зараз саме час вакцинуватися. Наразі випадків грипу в області не зафіксовано, підвищення захворюваності на ГРВІ – нема", – наголосив головний лікар обласної інфекційної лікарні Руслан Морочковський.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter