Затишно та по-родинному відзначили матерів-героїнь на Ратнівщині.

Читайте також: На Волині затримали трьох злодіїв

Зі співами та частуваннями у Ратнівській районній бібліотеці відзначили жінок, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей. Зустріч відбулася 11 липня 2018 року. Долучився до урочистого дійства й голова облдержадміністрації Олександр Савченко, про це повідомляється на Facebook-сторінці голови області.

Зокрема, 14-ом "почесним" мамам Ратнівщини Президент України Петро Порошенко присвоїв почесне "Мати-героїня":

- Ніні Бляшик с. Щедрогір (7 дітей),
- Оксані Бурчак с. Броди (7 дітей),
- Раїсі Вакуліч с. Велимче (6 дітей),
- Валентині Грицевич с. Броди (6 дітей),
- Наталії Кобець с. Річиця (5 дітей),
- Валентині Лагодюк с. Річиця (7 дітей),
- Ірині Ладичук с. Замшани (7 дітей),
- Оксані Мельник с. Залухів (5 дітей),
- Ніні Октисюк с. Березники (5 дітей),
- Олені Октисюк с. Березники (6 дітей),
- Марині Пикун с. Мельники-Річицькі (7 дітей),
- Тамарі Пословській с. Прохід (6 дітей),
- Тамарі Сидорук с. Березники (6 дітей),
- Лідії Тричук с. Витень (6 дітей).

Читайте також: У Луцьку відбулось засідання департаменту соціальної політики


Слід зазначити, що за материнську самовідданість, народження і зразкове виховання дітей відповідно до указів Президента України у період з 2010 року по 2018 рік звання України "Мати-героїня" удостоєно 13 303 волинянки. Всього по Україні почесне звання отримали понад 165 тисяч жінок. У поточному році, відповідно до Указу Президента України від 11 травня 2018 року № 121 присвоєно почесне звання 128 багатодітним матерям. Привітав жінок особисто керівник найвищої виконавчої гілки влади в області.

"Давайте будемо говорити про те, як нам буде краще. Діти виростуть, з`являться внуки. Хтось розійдеться, хтось лишиться вдома. Будемо будувати дитячі садки, добудовуємо школи, які стояли по 10 років. Одним словом, планів багато, а у вас їх ще більше. Вам ще "довиростити" дітей, вивчити, допомогти влаштуватися і багато іншого. Головне, що ви робите добру справу. Мені хотілося б, аби хвороби минали ваші родини, діти щоб пам`ятали про батьків і робили так, щоб вам було весело жити. Оптимізму, доброго настрою, міцного здоров`я та легкого життя Вам", − побажав Олександр Ілліч.

Між іншим, окрім нагрудних знаків, проведено виплату одноразової грошової винагороди в розмірі 17 тисяч 620 гривень всім багатодітним жінкам. До слова, до Адміністрації Президента України вже надіслано документи на присвоєння почесного звання України "Мати-героїня" ще на 101 багатодітну волинянку.

 

 

 

 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter