Перекриті дороги, та виїзди з міст. Озброєнні поліцейські, пости скрізь, де оком не глянь. Ні, ні, на Волині не особливий режим, просто у депутата-мільйонера був замах на викрадення його автомобіля. Тепер депутатський будинок охороняє два екіпажі поліції. А начальник Камінь-Каширського райвідділку вибігає до обранця громади на вулицю. Певне, щоб висловити співчуття і особисту підтримку.

Читайте також: У депутата Волиньради намагались викрасти авто, погрожуючи зброєю

Анатолій Бусько – це мільйонер місцевого розливу. Він дбає про сільські дороги. Кожного разу просить гроші у Волиньради на ремонт асфальтного покриття, і навіть самотужки береться його лагодити. Щоправда результату не видно, пишуть користувачі соцмереж. І це попри те, що гроші таки виділяють чималенькі. А ще у депутата солідне деревообробне підприємтсво, на яке деревину звозять з усіх лісів району. І дарма, що по селах люди б'ють на сполох через те, що ліс безбожно вирубують.

Нещодавно на подвір'я депутата хтось жбурнув вибуховий пристрій. На щастя, вибухівка не була дуже потужною, і пошкодила лише дві одиниці бруківки. Але розшукувати зловмисника правоохоронці взялися дуже активно, адже напали не на кого-небуть, а на депутата.

Знайшли аж 5 підозрюваних. Дехто з чоловіків, чиї прізвища опинилися у кримінальному провадженні, навіть не знали, що за ними плаче в’язниця, бо не мали ніяких проблем з Анатолієм Буськом. І щиро розповіли все, що відомо про справи депутата. А зокрема відзначили, що обранець громади нещодавно придбав автомобіль. І він за нього буцімто повністю не розрахувався.

Читайте також: Затримали зловмисника, який зі зброєю намагався викрасти авто депутата Волиньради

Обранець громади з журналістами спілкуватися не вельми хоче. Він дуже образився на те, що оприлюднили шестизначні суми, які він записав у декларації. Якщо сумарно, то Анатолій Бусько минулого року заробив на деревообробному бізнесі 4 мільйони гривень, а його дружина та син заробили більше як по мільйону гривень на кожного. Виходить, 7 мільйонів гривень заробітків на сім'ю у рік. Це де ж стільки дерева узяти, щоб мати такі статки?

В області справжній рейфвах. Перекриті дороги та усі виїзди з міст. У депутата Волиньради Анатолія Буська знову щось сталося на подвір'ї. Пан Бусько висловлює щире обурення з приводу того, що ми оприлюднили його багатство, мовляв тепер він спати боїться.

Читайте також: Вибух на подвір'ї депутата-мільйонера з Волиньради: хто замовник і чому це сталось

Що сталося журналісти намагалися з'ясувати у начальника поліції, який вибіг з міськвіддлку до автівки депутата на переговори. Він теж ні пари з уст. Трохи світла на рейвах, який відбувається в області через депутата, проливає слідчий. Виявляється, був замах на викрадення автівки в Анатолія Буська.

А ще сюди прибули поліцейські з Луцька, аж двома екіпажами.

Тільки подумайте, замах на викрадення автомобіля. Навіть нічого не вкрали, а який рейвах розпочався.

Виникає одне запитання – наскільки доцільно кидати такий адміністративний ресурс на злочин, який навіть не скоїли, і на скільки це дорого. Адже цим чотирьом поліцейським, які протирають штани в кабіні автомобіля потрібно заплати відрядні, оплатити бензин на виїзд. Чи кожному громадянину так поспішають вирішити його проблему.

Зрештою, дуже цікаво скільки автомобілів, вкрали за останній рік і скільки автівок знайшли? І надзвичайно цікаво, що за автомобіль намагалися викрасти у пана Буська. Часом не той, за який він ймовірно не розплатився.

Відзначимо, що з власних джерел журналістам стало відомо, дерево, яке рубають для депутата згодом їде до міста Ковеля. Там розміщено велике деревообробне підприємство, що транспортує наш ліс до Європи.

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook