Тушки мертвих бобрів почали спливати з дна річки Чорногузки на Волині – тварини отруїлися нечистотами, підозрюють місцеві жителі. 

Читайте також: На Волині у одному зі ставків масово гине риба

Раніше до села Полонка Волинської області приїжджало багато жителів Луцька – заради свіжого повітря, проте два тижні тому дихати тут стало важче, ніж у місті. Жителі села Полонка кажуть, що річка раптово стала каламутною, а вода почала неприємно пахнути, передає Сьогодні.

"Вода чиста, хороша була. Можна купатися було по всій річці, а зараз ось бачите що – запаскудили, та й все", – поділився житель села Василь Назарчук, що втратив можливість рибалити біля річки.

Люди підозрюють, хтось вилив у річку кілька бочок нечистот. Наслідки не забарилися: водойма замулилася, і поспливали тушки мертвих бобрів, яких за 50 метрів за течією Чорногузки нарахували вісім. Екологи кажуть, що існує ризик екологічного лиха. 

"Є небезпека, якщо є інфекційна хвороба. Може піти вниз за течією. Корови п'ють воду, беруть забір води сільгосппідприємства і поять – і може хвороба перекинутися на домашніх тварин", – пояснив начальник Держекоінспекції у Волинській області Олександр Ткачук. 

Читайте також: Через діяльність "Пана Курчака" жителі Нововолинська можуть залишитися без води

Винних у цій ситуації поки шукають, а тим часом екологи видали припис сільраді прибрати на території. 

Ще три роки тому Чорногузка вважали найчистішою річкою Волині. Тут купалися, відпочивали, рибалили. Тепер водойма заростає і перетворюється в болото. Місцеві жителі впевнені, що через два роки замість річки з чистою водою залишиться смердючий струмок.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter