45 тисяч гривень збитків: поліція викрила волинян, які незаконно рубали ліс. Знаряддя злочину та деревину поліцейські вилучили. Правопорушникам загрожує до трьох років позбавлення волі. Про це інформує поліція Волині.

Читайте також: На Волині незаконно вирубали дерева, завдано збитків на 6 мільйонів

Учора близько 17-ої години представники однієї з громадських організацій повідомили поліції, що у селі Мощаниця Ківерцівського району водій трактора, ймовірно, перевозить деревину без відповідних документів.

Працівники групи реагування патрульної поліції затримали транспортний засіб та з'ясували, що незаконну порубку лісу здійснили 49-річні та 34-річний жителі Ківерцівського району. Вони й організували перевезення 16 колод сосни.

Правоохоронці також встановили місця вирубки, а з місця події вилучили дві бензопили. Трактор та деревину передали до Мощаницького лісництва.

Читайте також: У Луцьку на підприємстві провели обшуки та вилучили незаконну деревину (фото)

За попередніми підрахунками, сума збитків завданих державі – 45 тисяч гривень.
Нині вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 246 кримінального кодексу України. Йдеться про незаконну порубку дерев у лісах, перевезення, зберігання незаконно зрубаних дерев, що заподіяли істотну шкоду.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook