Посадовицю Головного управління статистики у Волинській області підозрюють у приховуванні майна вартістю майже 1 млн. грн. Про це інформує прокуратура Волині.

Читайте також: "Можна їздити заднім ходом на червоне світло по зустрічній": на Волині бракує суддів

За процесуального керівництва прокуратури Волинської області слідчі Слідчого управління ГУ НП в області повідомили посадовиці Головного управління статистики у Волинській області про підозру у в поданні завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (ст. 366-1 КК України).

Слідчі вважають, що чиновниця, обіймаючи посаду державної служби категорії "Б", двічі, подаючи декларації за 2018 та 2019 роки, приховала інформацію про наявність у неї житлового будинку, побудованого, але не прийнятого в експлуатацію, вартістю майже 1 млн грн.

Триває досудове розслідування.

Читайте також: Оформив "мертву душу": директор комунального підприємства на Волині привласнював бюджетні кошти

Зауважимо, що санкцією ст. 366-1 КК України за подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбачено покарання до двох років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook