На Ківерцівщині у селах Домашів та Веснянка відзначили Дні сіл.

Читайте також: Жителі сіл на Волині отримали подарунки на День села

Про це повідомляє УКРОП Волинь.

На свято завітали депутати Волинської обласної ради від УКРОПу Олександр Омельчук та Людмила Тимощук, а також помічник народного депутата України Ірини Констанкевич Лариса Понєдєльник. 

У селі Домашів, що входить до Журавичівської сільської ради, проживає близько 200 осіб. Здається, що навколо святкування Дня села згуртувалися абсолютно усі жителі від найповажніших до найменших. За словами сільської голови Алли Гонтар, збирається громада не лише в свято, а й у будень, адже проблеми вирішують усі разом.

 

Спортивні змагання, конкурси, розіграш лотерей, смаколики місцевих господинь – це та багато іншого піднімало настрій місцевим жителям та їхнім гостям. 
Святкова програма розпочалася із виступу Владислава Главацького та Яни Блащук. Жартами та гуморесками тішили домашівців Ніна Пушкар та Тетяна Бабчук. Завітали на свято і гості із сусідніх сіл. Зокрема, народний аматорський ансамбль "Горлиця" з села Омельно. 

 

"Щоразу приємно відвідувати подібні святкові заходи у селах, коли місцеві аматори яскраво демонструють власні здібності і передають дух нації у піснях, танцях, гумористичних виступах, – зазначила депутат облради Людмила Тимощук. – Ніхто не зможе зламати народ, у якого такі сильні традиції. Тому, переконана, ми повинні бережно ставитися до усього національного, і постійно підтримувати подібні таланти. Від народного депутата України Ірини Констанкевич передаємо у Будинок культури села подарунки. Хай село квітне, розвивається і грає яскравими барвами талантів!"

Читайте також: У Ратневі відзначили День села

Храмовий празник у селі Веснянка поєднався з Днем невісток. І ніяка негода не змогла перешкодити веснянківцям зібратися перед сільським клубом. Лунали пісні, звучала народна музика, місцеві таланти розважали яскравим гумором та запальними танцювальними виступами. Та головними господинями свята стали веснянківські невістки. Вони показували свою майстерність у кухні, "модельному бізнесі", показували вишивальницькі здібності і т.д.

 

"Кожна хата може гордитися такими господинями, – переконаний депутат облради Олександр Омельчук. – Добре, коли є нагода на усе село продемонструвати власні таланти! Вітаю учасниць і переконаний, що ви не зупинитеся і будете розвивати кулінарні та творчі здібності, щоб радувати своїх рідних та односельців. Для кожної це буде стимулом до вдосконалення!"

 

Депутат обласної ради передав подарунки кращим господиням від народного депутата України Ірини Констанкевич, а також привітав ансамбль народної пісні місцевого будинку культури "Любисток" під керівництвом Тамари Бондар з присвоєнням їм звання народного. Згаданий колектив разом із народним аматорським фольклорним колективом "Живиця" із Домашева отримали запрошення на XV Міжнародний фестиваль "Поліське літо з фольклором", який проходитиме у Луцьку з 20 до 25 серпня.

 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter