На Волині розгорівся скандал через намагання директора обласної дирекції ПАТ "Укрпошта" Івана Шевчука здерти з колишньої робітниці пошти 139 тисяч грн державних коштів, які нібито вона присвоїла. Окрім того, чоловік вилучив у жінки паспорт громадянина України незаконно, силоміць та без її згоди.

Читайте також: Заслужений журналіст України розкритикував голову Волинської ОДА Гунчика за образу ЗМІ

За словами Івана Шевчука, він буде використовувати всі правові механізми, аби повернути гроші у державне підприємство.

"Звинувачувати має право прокурор і суд. Насьогодні проводиться службове розслідування. Виявлена нестача коштів. Матеріали розслідування будуть направлені до правоохоронних органів.

Тому, не знаючи ситуації, не чувши на власні вуха, не звинувачуйте мене. Але дійсно я буду використовувати всі правові механізми, щоб повернути державні кошти до державного підприємства", – зазначив Шевчук.

Іван Шевчук

Читайте також: Степан Івахів вкотре намагається дискредитувати дружину друга

Проте, насильне вилучення паспорта громадянина України аж ніяк не відповідає завленим правовим методам директора Волинської "Укрпошти". До того ж, чоловік погрожував екс-робітниці фізичною розправою, у разі неповернення коштів.

Іван Шевчук відмовився коментувати заволодіння чужим паспортом.

Депутат Волинської облради від ВО "Свобода" Анатолій Вітів був вражений "рекетирством" директора "Укрпошти" і направив звернення прокурору Волині щодо даної справи.

"Шокувало звернення, яке надійшло до мене від волинянки, котра скаржиться на те, що директор Волинської дирекції ПАТ "Укрпошта" вимагає від неї 139 тисяч гривень, які нібито вона присвоїла, будучи працівницею пошти. Направив депутатське звернення прокурору області, оскільки такі звернення, де скаржаться на "рекет" зі сторони посадових осіб одного з найбільших підприємств Волинської області, потребують негайного, всебічного та вкрай скрупульозного розслідування", – повідомив Вітів, додавши копії документів.

Громадськість також критично й з осудом поставилась до свавілля Івана Шевчука.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter