Сьогодні, 8 березня, громада села Боровичі, Маневицького району, зібралась в приміщенні Клубу, аби вирішити долю переходу до Православної Церкви України.

Читайте також: Священик силою виштовхував прихожан з храму УПЦ МП на Тернопільщині (Відео)

Про це повідомляє "ВолиньUA". 

Підтримати боровицького священика УПЦ (МП) Петра приїхали його колеги з московського патріархату: благочинний Колківського округу Петро Богайчук, отець Роман з сусіднього села Копиля та отець Валентин з Луцька. Які повідомили громаді, що переходити до ПЦУ не будуть, так як, взагалі служать в Україні, а відповідно її жителям цієї держави.

Таку позицію громада зустріла з обуренням. Мовляв, хочемо бачити в Боровичах українську церкву, яка буде на пряму підпорядковуватися ПЦУ, а не Російській Православній Церкві.

"Настав той день, коли потрібно визначитися з напрямком кому ми молимось", − коментують селяни.

Тоді священики УПЦ (МП) почали вдались до маніпуляцій, що мовляв у піст приймати такі рішення громаді не варто, бо ж грішать. Тай треба почекати до Пасхи, а там далі видно буде.

Сам же священик Боровицької церкви УПЦ (МП) Петро відмовився переходити до ПЦУ.

Читайте також: На Волині місцеві жителі вимагають повернути комуністичну назву для села

Натомість рішенням зборів громади села Боровичі з 176 присутніх, проголосували "ЗА" перехід – 154 людини, 20 – проти і 2 утримались.

Отож, більшість громади села Боровичі Маневицького району вирішили перейти до ПЦУ. Наразі священик отець Петро – відмовився.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook