Політична сила кандидата в президенти Анатолія Гриценка "Громадянська позиція" на Волині застосувала незаконну агітацію та чорний піар проти своїх конкурентів на виборах в ОТГ, які відбудуться 23 грудня.

Читайте також: Влада області поливає брудом опозиційного волинського політика

У ківерцівській районній газеті "Вільним шляхом" була розміщенна політична реклама, агітація за партію Гриценка без відповідного маркування. Окрім того, в газеті був надрукований матеріал з чорним піаром проти конкурентів "Громадянської позиції". Зокрема, брудом обливали Олександра Омельчука, який є керівником ківерцівського осередку партії УКРОП, повідомляє ІА Волинські новини.

Аби незаконна агітація була більш дієвою, газету "Вільним шляхом" із "джинсою" випустили тиражем в 20 разів більшим за звичний: замість 770 примірників, як це було минулі рази, надрукували більше 14 тисяч.

Окрім того, вперше за свою історію газета вийшла не у суботу, а на 4 дні пізніше, що все більше нагадує сплановану атаку на політичних опонентів перед виборами.

Читайте також:Вибори у волинських ОТГ: хто кандидати і від яких партій

В тому ж номері розміщена і агітація партії Гриценка "Громадянська позиція", а також щодо кандидатів від партії на місцевих виборах. Проте жодного маркування, як цього вимагає законодавство, та оплати через виборчий фонд, – немає.

Це може означати, що газета свідомо пішла на порушення закону друкуючи агітаційні матеріали, в той час як жодній з політичних сил так і не відкрили виборчих фондів. Не випадковим, зі слів депутата, є і вибір "об’єкта" для чорного піару.

Разом з тим, основним конкурентом кандидата Володимира Жгутова, якого підтримує ГП, є Анатолій Грицюк, по якому теж "пройшлися" у вищезгаданому випуску газети.

Читайте також: "Соромно!": Влада Ківерців вразила байдужістю до прагнень та інтересів молоді

Нагадаємо, що міський голова Ківерців Володимир Жгутов досі не зробив внеску у розвиток міста. Більше того, мер став фігурантом гучного  скандалу, відмовившись підтримувати місцеву молодь у змаганні в пресижному конкурсі "Молодіжна столиця України". Замість підтримки очільника міста, активна молодь отримала на свою адресу купу незрозумілих звинувачень. Володимир Жгутов продемонстрував цілковиту байдужість до намагань прогресивної молоді допомогти Ківерцям у розвитку і довів, що йому наплювати на долю міста та його мешканців.

Зі слів "укропівця" Олександра Омельчука, надруковані статті у газеті "Вільним шляхом" – це грубе порушення виборчого законодавства. Тому депутат звернувся з відповідною заявою в прокуратуру та поліцію Волині, аби там розслідували нечесні та маніпулятивні дії представників "Громадянської позиції" та дали їм належну оцінку.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter