На Волині протягом трьох тижнів транс безпека та правоохоронці виявили сотні порушень щодо транспортних перевезень та підсумували, що кожен другий транспортний засіб виїжджає на рейс з порушеннями.

Читайте також: У Луцьку жителі будинку скаржаться на цілодобовий рух вантажівок

Про це йшлося під час наради у голови облдержадміністрації щодо посилення контролю на автошляхах області за вантажними та пасажирськими автоперевезеннями, пише Інформаційне агенство Волинські Новини.

Звітував про перевірку керівник Управління Державної служби України з безпеки на транспорті Віталій Конончук.

"Трагедія на житомирській трасі сколихнула всю країну. Так, із 20 липня, спільно з патрульними, ми перевірили 221 транспортний засіб, який надає пасажирські перевезення. З них виявили 146 порушень та склали 84 акти перевірок. А це говорить про те, що кожен 2-й транспортний засіб не відповідає технічним вимогам. Також, аналізуючи порушення, ми бачимо, що вони систематичні й в перевізників повторюються з року в рік. Тому ми клопотатимемо про розірвання договорів з такими", – наголосив Віталій Конончук.

Із цього приводу голова ОДА Олександр Савченко наголосив, що злісним порушникам взагалі варто закривати бізнес.

Читайте також: Луцька маршрутка шокувала пасажирів своїм станом

"Ви – люди, які обрали собі шлях перевезення. У вас є бізнесові проблеми, а у нас питання виконання державних зобов’язань та обов’язків перед народом. Не завжди наше спілкування легке. Але, як тільки хтось веде себе непорядно та зверхньо – він буде каратися. Колись таких злісних порушників я взагалі задавлював, чим врятував не одне життя. Можливо десь і згрішив, методи були драконівські, але це питання людського життя. Надіюся, що я так налаштую систему, що вона й після мене працюватиме", – розповів Олександр Савченко.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter