16-го березня зранку у селі Сусваль Володимир-Волинського району люди вже вчетверте зібралися на збори. Цього разу біля церкви. Як розповідають селяни, збори завершилися шарпаниною і викликами швидкої, інформує БУГ.

Читайте також: Священик силою виштовхував прихожан з храму УПЦ МП на Тернопільщині (Відео)

Люди зібралися, щоб вкотре вирішити, кому все ж таки підпорядковуватиметься церква: ПЦУ чи УПЦ. Зазначимо, що напередодні у селі відбулося ще кілька зборів, а також опитувань. Під час останніх, третіх зборів 3-го березня присутні віддали 144 голоси за ПЦУ, 4 були проти.

Вже 4-го березня представники громади села Сусваль Володимир-Волинського району зустрілись із єпископом Матфеєм. Громада села офіційно приєдналася до ПЦУ.

Читайте також: За отримання томосу Порошенко зобов'язався передати Варфоломію "будівлі та іншу власність" в Україні

Як розповіли мешканці села, церква з того часу стоїть закрита, отець Богдан, який правив у храмі, громаді ключі від церкви не віддав.

Люди розповідають, що поки ішли збори, то до церкви з’їхалося багато автомобілів. Приїхали священики УПЦ і привезли з собою "охорону". Цих людей, розповідають селяни, бачили вперше. Спочатку вони стали молитися під церквою. На запитання громади звідки вони, не відповідали.

Як видно у відео, невідомі прихильники УПЦ хотіли зайти на територію храму. Біля воріт сталася шарпанина. Як розповідають очевидці, одну жінку невідомі, котрі приїхали, пхнули в груди. Її забрала в лікарню швидка. Іншій жінці травмували пальця.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook