Щовечора о 20.00 працівники супермаркетів АТБ збирають усю "прострочку" (протерміновані продукти), поливають їх якоюсь отрутою  – і виносять на смітник. Там це "добро" розбирають бомжі чи просто бідні люди.Також ці отруєні харчі їдять собаки, після чого конають у муках.

Читайте також: На Волині мережа АТБ попалася на масовому обмані покупців з цінами в чеках

Про це повідомляє РАДАР з посиланням на очевидців, які звернулися у редакцію.

Далі подаємо текст без змін:

Так мережа АТБ робить у Львові, і про це писали ЗМІ.

Так само – за наказом адміністрації – роблять у Нововолинську. 

Нешановна адміністраціє АТБ, це не просто злочин – це смертельний гріх, і вам вернеться. Вернеться і працівникам, які виконують ці явно злочинні накази.

Усі, хто має серце, – треба зібратись біля магазинів АТБ, провести пікет, висловити своє обурення керівникам цих супермаркетів, викласти відео в інтернеті.

Прокурори, ви б поцікавились, де насправді АТБ утилізує протерміновані продукти. Там, де зазначено по документах, чи на смітнику, аби зекономити на вивезенні?

Бо сьогодні у траві лежать отруєні собаки, коти, птахи, а завтра –  злиденні бабці? діти?

Читайте також: Товарний треш "АТБ": покупці жаліються на продукти якості "секонд-хенд" 

А ось що повідомляє у соцмережі львів’янка Галина Костюк:‎

"Що виробляє мережа магазинів АТБ у Львові. Ввечері година восьма вони вивозять своїми возиками на смітник протерміновані продукти або пригнивші овочі. Вивозять багато. А найбільше курячих стегон, крилець. Або і цілих запакованих курей "Наша ряба". І все би нічого. Але останніми днями вони стали все те обробляти сильними хімічними розчинами, "Доместос", "Білизна". Не просто покропили, а облито конкретно, просочено наскрізь.

Позавчора йшла ввечері годувати своїх вуличних котів. А біля сміттєвих баків, що у дворі будинку Широка, 68, дико скулить, аж падає на спину маленька руда собачка. Я підійшла, вона втекла . На землі лежить шматок курячої грудинки, обробленої якимись їдучими хімікатами. Поміж баками розсипані кілограми апельсинів, бананів, яблук.

От дитина просто заради цікавості візьме то в руки. Я собі так попекла праву руку, що досі не можу нею нічого робити. Вчора зранку біля смітника вже лежали дві мертві сороки. І мені пропали два вуличних котики, які також любили ввечері заскочити на контейнер, щоб знайти собі щось.

Я пішла до старшого продавця магазину АТБ, що на Широкій, щоб прояснити ситуацію.

Читайте також: Відносяться, як до сміття: працівники відомого супермаркету жаліються на жахливі умови праці

Вона мені каже: "Ми будемо то робити, бо нас примушує вище начальство".

Якщо ви вже такі жлоби і вам шкода, щоб ті продукти дісталися комусь, утилізуйте, везіть за місто, закопуйте.

А не так, щоб все те валялося поміж будинками. Я скільки разів говорила на всіх громадських слуханнях щодо безпритульних тварин, що такі супермаркети можуть укласти угоду з такими, як я. А я годую на вулиці 40 вуличних котів і кількох собак.

Ми би ті протерміновані продукти купували за півціни. Ми знаємо, що з ними робити: добре вимочити, кілька разів проварити. І то прекрасний корм для бездомних тварин.

Чому це пишу… Бо сама не дам ради з магазинами. Вони будуть надалі труїти тварин. Вчора собака,  птахи, коти. А завтра?

А їхати десь у міськраду я не можу, бо інвалід, з трудом пересуваюся".

Читайте також: У луцькому супермаркеті ошукують клієнтів

Нагадаємо, роздрібна мережа компанії "АТБ-Маркет" заснована в 1993 році. Співвласниками АТБ в рівних частках є бізнесмени Геннадій Буткевич, Євген Єрмаков та Віктор Карачун,стан кожного оцінюється в 208 млн доларів. Нагадаємо, що в 2015-2016 рр. компанії, підконтрольні АТБ в Криму, заплатили в бюджет РФ близько 11 мільйонів доларів. Йдеться про мережу магазинів ПУД, що працюють на окупованому півострові після 2014 року.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter