У Ковельському МТМО медики врятували життя чоловікові, що не міг самостійно дихати через гострий набряк гортані. 

Читайте також: Коронавірус на Волині: виявлено майже 12 тисяч випадків та 233 смерті

Посеред ночі до приймального відділення Ковельського МТМО звернувся 39-річний чоловік, що практично зовсім не міг дихати через сильно виражений набряк м'яких тканин шиї та гортані. Про це інформують на сторінці медзакладу у Facebook.

До цього моменту, за словами родичів, він скаржився на біль у горлі. Чоловіка негайно госпіталізували до відділення анестезіології та інтенсивної терапії.

Незважаючи на інтенсивне лікування, наростали явища асфіксії за рахунок стиснення м'якими тканинами шиї.

Чергові медики прийняли рішення негайно механічно відновити прохідність дихальних шляхів – зробити конікотомію з наступною трахеостомією. Саме це допомогло зберегти життя пацієнтові.

На жаль, одразу провести необхідні додаткові інструментальні обстеження було неможливо, адже чоловік перебував на апараті ШВЛ та був киснезалежним.

Після стабілізації стану хворому вдалось провести МСКТ шиї та грудної клітки та встановити точний діагноз: парафарингеальна гематома, набряк м'яких тканин шиї, що й викликав порушення дихання, та правобічний гемоторакс.

Читайте також: Як у Луцьку по-новому працює пологовий будинок (відео)

Завдяки спільним діям хірургів Ковельського МТМО та торакальних хірургів ВОКЛ проведено торакоскопію та видалення згустків крові. Зараз пацієнт знову вільно дихає і вже вдома.

Завдячуючи злагодженій командній роботі лікарів відділення анестезіології та інтенсивної терапії, хірургії та отоларингології та забезпеченню Ковельського МТМО найсучаснішою апаратурою, вдалось врятувати ще одне життя.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook