За результатами проведення профілактичних заходів працівники обласного управління захисту економіки, слідчого управління поліції та прокуратури викрили та припинили діяльність чотирьох підпільних цехів з обробки бурштину.

Читайте також: Понад 200 бурштинокопачів напали на поліцейських на Рівненщині

Під час проведення заходів з протидії нелегальному видобутку бурштину-серцю правоохоронці встановили місце знаходження підпільних виробництв з його обробки. Чотири цехи знаходилися в одному з населених пунктів Маневицького району.  

14 лютого оперативники управління захисту економіки у Волинській області Нацполіції та слідчі Головного управління поліції у Волинській області провели санкціоновані обшуки у підпільних цехах та за місцем мешкання причетних до незаконної діяльності осіб.

Поліцейські вилучили 170 кг обробленого і необробленого «сонячного» каміння різної фракції. Крім того, було вилучено і обладнання для його обробки. Готову продукцію експортували за межі країни.

За попередніми даними вартість дорогоцінного каміння становить понад 500 тисяч гривень.

Проводяться подальші заходи, спрямовані на встановлення інших фактів злочинної діяльності фігурантів та повного кола осіб, причетних до протиправної діяльності з незаконного видобутку бурштину-сирцю.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter