В одному з сіл Любомльського району оголосили карантин на 2 місяці через виявлений труп кота, хворого на сказ. Перед смертю тварина покусала місцевого жителя. До загрозливої зони відносяться Вишнівська ОТГ та лісові угіддя, які знаходяться поруч.

Читайте також: Догхантера Святогора арештували без права на заставу

Про це йдеться на сайті Любомльської РДА, пише Інформаційне агенство "Волинські новини".

12 червня в селі Бережці у місцевого жителя виявили труп загиблого кота, на даний час згідно експертизи Волинської регіональної державної лабораторії ветмедицини №1929 п.м./2018/603 встановлено діагноз – сказ. Тварина покусала свого господаря, який зараз проходить вакцинацію проти сказу в територіальному медичному об’єднанні Любомльського і Шацького районів.

Карантинні обмеження у селі Бережці ввели на 60 днів. Встановлено загрозливою зоною територію Вишнівської об’єднаної територіальної громади та лісомисливські угіддя навколо сіл Старовойтове, Коцюри та Римачі.

Читайте також: Живодер з Луцька хоче з'їсти власного пса (відео)

Сказ – це вірусна хвороба людей і тварин з виразними ознаками ураження центральної нервової системи та 100% летальністю. На сказ хворіють всі види теплокровних тварин, а також людина. Хвороба дуже поширена. Резервуаром збудника у природі є, насамперед, дикі тварини, зокрема лисиці, вовки, гризуни, бродячі собаки, коти та інші. Зараження відбувається переважно через укуси хворих на сказ тварин.

Причиною поширення захворювання є порушення правил утримання собак і котів, безвідповідальність власників домашніх тварин, зростання популяції бродячих собак та котів, збільшення популяції червоної лисиці та відсутність системи контролю за кількістю і міграцією цих тварин.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter