Вчителька з Камінь-Каширського району потрапила до лікарні з політичним інсультом. У соціальних мережах з'явився допис про те, чому Камінь-Каширський район враз загорівся великою любов’ю до одного з кандидатів на пост Президента України. У дописі згадувалися чиновники облдержадміністрації, освітяни та навіть лісівники – їх пов'язують з сіткою підкупу виборців, що розвиває штаб БПП. Найбільший акцент на інтелігенцїі, а саме на педагогах, які приймають активну участь у передвиборчій кампанії. 

Читайте також: Студент Луцького "політеху" присоромив VIP-агітатора Порошенка на виступі в ЛНТУ

Вчителів Волині не лише звозили на виступи президента Петра Порошенка дякувати, а й активно залучили їх до передвиборчої кампанії цього кандидата.

Хто на селі авторитетніший за сільського голову, директора школи чи вчительку? Інтелігенція стала ресурсом на виборах. Педагогів завербували в агітатори і тепер вони діляться з односельчанами своєю авторитетною думкою щодо того, за кого ж потрібно проголосувати. Але навіть в лавах освітньої інтелігенції не все так гладко.

В інтернеті з’явився допис про баталії, які розгорнулися у Камінь-Каширському районі. У ньому розповідається, що відбувається тиск на директорів шкіл, а також сварки поміж агітаторами за винагороду. Внаслідок цього одна з вчительок сільської школи нібито потрапила до лікарні з інсультом. 

Читайте також: Від 2 тисяч і більше: агітатори Порошенка запустили нову схему підкупу виборців

Що ж коїться у Камінь-Каширському районі і чи справді у вчительки стався інсульт через агітацію? Намагаємося дізнатися безпосередньо у пані Валентини, яка лікується у Камінь-Каширській лікарні. Пані Валентина погодилася говорити, але не на камеру. Проте дозволила, щоб журналісти озвучили її позицію. Політичні обставини хвороби вона категорично спростовує. Але розповідає, що зле їй стало по дорозі на збори штабу, куди вона їхала разом з колегою. 

Чи справді вчителів так масово залучають агітувати за Порошенка? Так! Справді.

Між тим не секрет вже те, що гроші на Волинь на вибори завозять мішками. Справжній скандал розгорівся в Олиці. Прямісінько у селищній раді представник БПП, київський юрист, роздавав людям гроші. При чоловікові знайшли чорну касу, у якій нарахували 720 тисяч гривень.

Читайте також: Як на Волині представник Порошенка, який роздавав агітаторам гроші, попався на гарячому (Відео)

Як було зазначено у дописі такою касою у Камінь-Каширську курує заступниця голови РДА Інна Бігун. До її кабінету журналісти й завітали.

Посадовець з поспіхом залишає кабінет. А журналісти пішли до головного освітянина Камінь-Каширського району. Начальник відділу освіти, молоді та спорту Віктор Пась Не заперечує, що знайомий з агітаторами вчителями, мовляв, одна навіть до нього до дому приходила. Але стверджує, вчителі агітують в позаробочий час.

Цікава виходить ситуація. На виступи Порошенка звозили натовпи бюджетників. Агітаторів набирають теж серед бюджетників. Вчителі, директори шкіл активно займаються політично-просвітницькою діяльністю. Активно останнім часом за Порошенка почали агітувати і по університетах. Забезпечують таку агітацію адміністрації – тобто президентська гілка влади.

Освіта і брудна політика ідуть на цих виборах поряд. Між тим керівники різних відомств скрізь пояснюють – така ситуація – це норма.

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook