Автопригода трапилася 28 липня на автодорозі у селі Мельники Шацького району, повідомляють у прес-службі поліції у Волинській області.

Читайте також: На Волині білорус збив на смерть 54-річну жінку

За кермом автомобіля "Opel Zafira" перебував 30-річний житель цього ж району. Керуючи транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, водій допустив наїзд на пішохода, 44-річного львів’янина, котрий рухався по узбіччю дороги у попутному напрямку.

Внаслідок автопригоди пішохід загинув.

Транспортний засіб помістили на арешт майданчик. Водія затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Читайте також: У Луцьку сталась аварія − рух ускладнено (фото)

Слідчі оголосили йому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України. Мова йде про порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого. Підозрюваному обрали міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Санкція статті передбачає від трьох до восьми років ув’язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Досудове розслідування триває.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook