Невідомі особи на двох автомобілях з єврономерами намагалися забрати дубові колоди, зрізані напередодні. У цьому їм завадили працівники лісової охорони і правоохоронці, – повідомляє прес-служба  ВОУЛМГ, передає "Волинський вісник".

Читайте також: На Камінь-Каширщині триває масове вирізання лісу за сприяння місцевого керівництва

Під час обходу, майстер лісу Мощаницького лісництва ДП "Ківерцівське ЛГ" виявив самовільну порубку дубів. Працівники лісової охорони провели розслідування і виявили деревину цінної породи на території одного із занедбаних приватних обійсть с. Ставок Ківерцівського р-ну. Про факт повідомили працівників правоохоронних органів.

За деякий час на місце прибули два автомобілі на єврономерах. Невідомі особи намагались перешкодити діям лісоохоронців та, забрати дубові колоди.

За фактом тривають слідчі дії. Деревина та автомобілі вилучені.

У прес-службі зазначають, що як правило, лісопорушники для крадіжки деревини в основному використовують автомобілі з іноземною реєстрацією. Це створює перешкоди для ідентифікації особи, яка знаходиться за кермом та, можливо, причетна до скоєння злочину. Крім того, крадена деревина  вже перевозиться не вантажними автомобілями, а звичайними легковими. Вони не виділяються із загального потоку автотранспорту та не викликають особливої підозри.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter