Показник рівня госпіталізації в 60 на 100 тис. населення не перевищено лише у Кіровоградській, Луганській та Херсонській областях.

Читайте також: На Волині за добу померло 10 людей від COVID-19 та 445 нових інфікованих (статистика)

У решті 22 регіонах цей рівень перевищено. У 16 з них за добу ситуація погіршилася − у Києві, Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Київській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Хмельницькій, Черкаській областях.

Найвищий показник COVID-госпіталізацій у Хмельницькій (128,1, більше, ніж напередодні), Житомирській (115,5, менше, ніж напередодні) областях та у Києві (114,4, більше, ніж напередодні).

Додамо, перевищення показника рівня госпіталізації в 60 на 100 тис. населення, за визначенням уряду, свідчить про погіршення епідситуації у регіоні і є одним із критеріїв для встановлення "помаранчевого" або "червоного" рівня епіднебезпеки щодо поширення COVID-19 у регіоні.

Поділ на зони за рівнем епідемічної небезпеки щодо поширення COVID-19 станом на 3 квітня, зважаючи на показники, виглядає так:

  • "жовта" – один регіон: Херсонська область.

  • "помаранчева" – 13 регіонів: Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Кіровоградська, Луганська, Полтавська, Рівенська, Тернопільська, Харківська, Хмельницька та Черкаська області.

  • "червона" – 11 регіонів: місто Київ, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Чернівецька та Чернігівська області.

Читайте також: Минулого року на Волині значно зросла смертність

За добу поділ на зони не змінився.

Щодо АР Крим та міста Севастополя дані відсутні.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook