На Волині працюють над відновленням пасажирського поїзда сполученням "Здолбунів-Ковель-Хелм". Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова обласної ради Григорій Недопад.

Читайте також: У Луцьку відремонтують кілька головних вулиць

Ця важлива ініціатива полегшила б для багатьох людей доїзд до Польщі та забезпечила б ще один шлях для поглиблення взаємин та співпраці із нашими найближчими сусідами.

Свого часу потяг за цим сполученням повноцінно курсував, однак згодом "Укрзалізниця" скасувала його через щоденне оподаткування дизпалива на значні суми, від чого залізничники несли великі фінансові втрати. Для відновлення руху поїзду необхідно врегулювати питання оподаткування залишків дизпалива у баках. Над цим питанням працював і мер міста Хелм, адже польська сторона теж зацікавлення у курсуванні поїзда.

Також підтримую ініціативу по створенню сполучення Ковеля вузькоколійною дорогою із країнами ЄС. Адже маємо вузькоколійку, яка проходить до ДЕПО і може надати можливість для функціонування повноцінного сполучення не тільки з Хелмом, але і з Варшавою та іншими польськими та європейськими містами.

Читайте також: "Укрзалізниця" оновила графік додаткових поїздів до 8 березня

Тому нещодавно на сесії обласної ради депутати підтримали звернення до Міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, Міністра інфраструктури України Владислава Криклія, голови правління АТ "Укрзалізниця" Володимира Жмака, Генерального консула України в Любліні Василя Павлюка щодо відновлення руху пасажирського поїзда сполученням "Здолбунів-Ковель-Хелм".

За підтримки відповідальних осіб будемо працювати для забезпечення вдалого результату.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook