31 березня побили сина священика Московського патріархату села Садів Луцького району Володимира Мелеся – 16–річного Василя Мелеся

Читайте також: Релігійні війни на Волині: піп УПЦ МП спровокував бійку, співаючи про упокій Томосу (Відео)

Про це заявляють у Волинській єпархії УПЦ (МП). 

Так, у єпархії запевняють, що побиття було розправою прихильників ПЦУ. Мовляв, це вони вирішили викликати "на розмову" сина протоієрея. Утім, конкретної інформації щодо кривдників не вказують. 

Читайте також: У місті на Волині три п'яні жінки побили перехожу

"Після того, як Василя Мелеся зустріли на спортмайданчику місцевої школи, його відразу почали бити. Троє осіб тримало хлопця, а один планомірно наносив удари руками та ногами у район голови і тулуба. Під час побиття зловмисник викрикував слова помсти та казав за що саме б’ють юнака: "Це тобі за те, що знімав, як різали замки", очевидно маючи на увазі, відеофіксацію Василем Мелесем захоплення храму 2 лютого", – йдеться у повідомленні єпархії. 

У Волинській обласній дитячій лікарні, куди звернулась родина, встановили діагноз: закрита черепно–мозкова травма, струс головного мозку, забійні садна потилиці, закритий перелом кісток носа з мінімальним зміщенням уламків, артеріальна гіпертензія 2 ст.

Наразі за цим фактом СВ Луцького РВП ЛВП ГУНП у Волинській області проводить досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.125 КК України.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook