Невідомі особи без документів гастролюють волинськими селами, збирають персональні дані громадян і агітують голосувати за Петра Порошенка. Таку ватагу підпільних агітаторів намагався вивести на чисту воду депутат обласної ради Олександр Омельчук. Обранець побачив у своєму селі Прилуцькому Ківерцівського району агітаційний автобус за Порошенка. Гурт незнайомців звідти спершу направився у сільраду, а далі по домівках селян.

Читайте також: Порошенко відмінив свою агітацію на квітень – перед 2-м туром

Однак щойно Олександр Омельчук запитав у агітаторів про офіційні документи, як вони почали втікати і викликати на допомогу поліцію. Поліція приїхала і замість, аби ідентифікувати хто гуляє селом з агітацією і чи мають незнайомці хоч якісь на це документи узялась за депутата. Обранця оштрафували за неправильну парковку, бо він загородив агітаційному автобусу виїзд і склали протокол про перешкоджання агітації. Чи законною була сама агітація поліцейські поцікавитись не наважились.

"Я хочу запитатись, як люди можуть продавати свою совість, честь і гідність. Нехай відповість за продажних генералів, який продав Ілловайськ, Дебальцево, Закарпаття, нехай відповість за Савченка, який власному народу оголосив війну на Волині. Я не бачив таких генералів, які оголошують війну власному народу і знищують власних людей, хто ними всіма керує? Керує Порошенко. І сьогодні ці люди їздять на тому бусі збирають дані людей, щоб потім можна було проплатити, щоб люди голосували за цю злочинну владу", – каже Олександр Омельчук, депутат Волинської обласної ради, житель села Прилуцьке.

Читайте також: У волинських церквах займаються передвиборною агітацією

На жодні запитання, ці агітатори відповідей не дали. Натомість викликали працівників поліції. Написали заяву, щодо адміністративного правопорушення з боку Олександра Омельчука. Однак усі опитані свідки – представники ГО "Солідарність". Прохання журналістів опитати й інших свідків, які не мають жодного відношення до передвиборчої агітації і бачили всю ситуацію із самого початку проігнорували. Свідки надавали пояснення під диктовку однієї жіночки, ймовірно юриста ГО "Солідарність".

Варто зазначити, агітатори спочатку навіть не визнавали, що вони займаються агітацією.

Врешті решт з’ясували, що так звані волонтери ГО "Солідарність" у селі Прилуцьке, Ківерцівського району займалися передвиборчою агітацією і збирали персональні дані людей. Запитання журналістів "Чи веде ГО "Солідарність" агітацію на Сході України?" були проігноровані.

Читайте також: "Він осатанів": Порошенко дав ляпаса дівчині і влаштував її затримання (Відео)

"Я хочу, щоб вони відповіли за Роттердам+, 42 мільярди викачано грошей. Сьогодні кожна людина не може оплатити комунальні послуги, люди доведені до зубожіння. Мільйони людей виїхало за кордон, бо вони безробітні. І сьогодні ці люди продають свою совість, честь і гідність за тисячу, чи за три тисячі гривень, я незнаю нехай вони розкажуть, за скільки вони продають", – зазначає Олександр Омельчук, депутат Волинської обласної ради, житель Прилуцького.

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс":


Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook