Станом на 18:00 на Волині зареєстрували понад сорок повідомлень, пов’язаних із порушенням виборчого процесу. Про це інформує поліція Волині.

Читайте також: Назвали явку виборців станом на 16-ту годину, – ОПОРА

За результатами перевірок по 28 випадках факт порушення виборчого законодавства не підтвердився. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив Юрій Крошко, начальник Головного управління Національної поліції у Волинській області.

Найбільше повідомлень зареєстровано у містах Луцьку, Ковелі, Нововолинську.

"Переважають повідомлення, які стосуються можливої незаконної агітації у день виборів, неправильного заповнення виборчої документації, відсутності інформації про кандидата на дільниці. Окрім цього, є повідомлення про підкуп виборців, пошкодження бюлетеня та голосування за межами кабінки", – повідомив Юрій Крошко.

Читайте також: На Волині чоловік хотів винести бюлетені з дільниці, інший – порвав документ

На всі факти можливого порушення виборчого законодавства забезпечено оперативне реагування нарядів поліції. За результатами перевірок по 28 випадках факт порушення виборчого законодавства не підтвердився. У Камінь-Каширському районі за проведення агітації у день виборів на виборчій дільниці поліція скала адміністративний протокол за ст. 212-10 Кодексу України про адміністративні правопорушення. За рештою звернень перевірка триває.

"Загалом, ситуація в області стабільна та контрольована", – наголосив Юрій Крошко.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook