Київський апеляційний адміністративний суд поновив на посаді прокурора Волинської області Анатолія Коцуру.

Читайте також: Волинський прокурор дуже здивував розміром своєї зарплати

Про це сказано в рішенні суду від 5 лютого поточного року, пише Depo.Львів з посиланням на Українські Новини.

У серпні 2014 року Коцура звернувся в Окружний адміністративний суд Києва і просив визнати незаконним наказ генерального прокурора Віталія Яреми про звільнення з посади прокурора Волинської області й поновити на посаді.

У листопаді 2014 року Окружний адмінсуд, а в лютому 2015 року – суд апеляційної інстанції відмовили Коцурі в задоволенні позову. Однак у липні 2016 року Вищий адміністративний суд направив справу в суд першої інстанції на новий розгляд. У вересні 2017 року Окружний адмінсуд повторно відмовив Коцурі.

Читайте також: Прокурор, затриманий на хабарі у Луцьку – син заслуженого журналіста України

Відповідно до матеріалів справи, фактичною підставою для звільнення Коцури було розпорядження Служби безпеки України про скасування допуску до державної таємниці у зв'язку з відсутністю контролю за її охороною.

При цьому, як зазначає суд, СБУ у своєму рішенні не вказала порушень, допущених особисто Коцурою щодо охорони держтаємниці. Тому рішення СБУ і, як наслідок, наказ Яреми підлягають скасуванню.

Суд скасував ці рішення, відновив Коцуру в посаді прокурора Волинської області з 31 липня 2014 року й стягнув з Генеральної прокуратури середній заробіток за час вимушеного прогулу. Рішення може бути оскаржено у Верховному Суді. 2014 року Генпрокуратура призначила Коцуру прокурором Волинської області.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter