На Волині директора комунального підприємства судитимуть за розтрату 300 тисяч гривень бюджетних коштів. Про це інформує прокуратура Волині.

Читайте також: У селі під Луцьком у чоловіка викрали квадроцикл, вартістю понад 150 тисяч

Прокуратура Волинської області затвердила і скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення директором одного з комунальних підприємств розтрати шляхом зловживання службовим становищем майна у великих розмірах та службового підроблення (кримінальні правопорушення, передбачені ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Слідство встановило, що посадовець у 2017 році здійснив розтрату бюджетних коштів в розмірі понад 300 тис. грн, передбачених на реконструкцію загальноосвітньої школи в селі Лаврів Луцького району, чим завдав збитків державі у великих розмірах.

Достовірно знаючи, що суб’єкт господарювання вніс у акт виконаних робіт неправдиві відомості щодо вартості та об’ємів виконаних будівельних робіт, директор комунального підприємства особисто підписав його та завірив відтиском печатки.

Читайте також: У Луцьку 10-річний хлопчик застряг у каналізаційній решітці (фото)

Унаслідок незаконних дій директора КП приватному підприємству було безпідставно перераховано бюджетні кошти в сумі понад 300 тис. грн.

Невдовзі посадовець постане перед судом, який визначить йому міру покарання.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook