Село Веселе Луцького району не бажає у рамках реформи децентралізації входити до Торчинської ОТГ.

Читайте також: У ВР голосуватимуть за законопроект, який "розблокує" приєднання сіл до Луцька

Про це йшлося у сюжеті на телеканалі "Аверс". 

Проте, людей більше обурює не саме об'єднання із Торчинською ОТГ, а те, що сільський голова зробила все це без відома жителів села.

8 березня у місцевому будинку культури зібралось чимало небайдужих мешканців щоб почути думку і позицію очільниці села, але сільський голова Оксана Семенюк (прихильниця Аграрної партії), мало того, що сама не з'явилась на зібранні, ще й, за словами організаторів сходу села, старалась зірвати збори: заборонила приходити  усім працівникам сільської ради та іншим підвладним структурам, типу садочка, школи.

"Люди може і не були би проти об’єднання, якби їм хтось попередньо пояснив, що це і для чого. Може можна було б з цим так не поспішати. Люди й до сьогодні не знають, у який спосіб нашому сільському голові вдалося зробити нібито всі документи – чи розпорядження якість були, чи рішення сесії, але люди не бачили жодних документів", – каже Віра Мазурик, організатор сходу селян.

Читайте також: Замість децентралізації - політичні інтриги, а керівництво району ділить посади: труднощі реформи на Волині

На самих зборах був присутній лише депутат райради від "Аграрної партії", якому люди кричали "Ганьба!".

Наразі,люди чекають відповіді від голови сільради, а сільські активісти написали звернення до центральної виборчої комісії та Волинської облдержадміністрації, аби ті посприяли відміненню рішення про приєднання Веселівської сільради до Торчинської ОТГ через фальсифікацію всіх документів.


Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter