Від 25 листопада минулого року оформили майже 20 тисяч авто, з яких понад 9 тисяч  перебували на митній території у митних режимах "транзит" або "тимчасове ввезення".

Читайте також: На волинських митницях – транспортний колапс із "євроблях" (відео)

Ще майже 11 тисяч автомобілів – громадяни вперше імпортували через міжнародні автомобільні пункти пропуску. Такий ажіотаж викликаний пільгою щодо сплати акцизного податку, термін дії якої завершується 22 лютого 2019 року, зазначають у прес-службі Волинської митниці ДФС.

Станом на 4 лютого у зоні діяльності Волинської митниці ДФС громадяни щодобово оформляють у вільний обіг у середньому 656 легкових автомобілів, знятих з іноземної реєстрації.

Волинська митниця ДФС попереджає громадян про такі митні формальності:

− Період дії перехідних положень Податкового Кодексу України щодо застосування коефіцієнта 0,5 до акцизного податку на легкові транспортні засоби закінчується о 24.00 22 лютого 2019 року. Від 00.00 23 лютого 2019 року акцизний податок стягується у повному обсязі.

− Оформити легковий транспортний засіб із коефіцієнтом 0,5 на акцизний податок громадянин зможе, якщо до 22 лютого (включно) ним подана, а митницею прийнята електронна митна декларація на бланку єдиного адміністративного документа для оформлення авто у вільний обіг, по якій відсутні зауваження (наявні необхідні документи, достатня сума коштів тощо).

− Оформити легковий транспортний засіб із коефіцієнтом 0,5 на акцизний податок громадянин не зможе, якщо до 22 лютого (включно) декларацію для оформлення авто у вільний обіг подано, але митницею оформлено картку відмови або декларацію відкликано самим громадянином і відсутня можливість (у тому числі недостатньо часу) для подання іншої декларації, по якій відсутні зауваження.

Читайте також: В Раді зареєстрували законопроект про продовження пільгового розмитнення "євроблях"

Якщо станом на 22 лютого 2019 року транспортний засіб уже перебуває на митній території України, але щойно заїхав або перебуває у пункті пропуску через державний кордон України, де оформлюється чи очікує на оформлення попередньої митної декларації, оформити цей легковий автомобіль із застосуванням коефіцієнта 0,5 щодо акцизного податку громадянин не зможе.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter