На Волині сільська рада намагалась привласнити землі державного підприємства.

Читайте також: На Волині продали базу відпочинку (фото)

Господарський суд Волинської області задоволив подану прокурорами Волинської обласної прокуратури заяву про забезпечення позову шляхом накладення арешту на 15 земельних ділянок площею 920 га, заборонив вчиняти реєстраційні дії щодо них, а також заборонив Баківцівській сільській раді Луцького району ухвалювати будь-які рішення щодо цієї землі, інформує пресслужба прокуратури Волині.

Волинська обласна прокуратура звернулася до Господарського суду області із позовом в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України, Головного управління Держгеокадастру у Волинської області, Національної академії аграрних наук України, аби визнати незаконними та скасувати рішення Баківцівської сільської ради, а також записи про проведену державну реєстрацію права власності сільської ради на 15 розташованих на її території земельних ділянок загальною площею 920 га.

Прокурори з'ясували, що Баківцівською сільською радою у 2020 року в порушення вимог Земельного кодексу України проінвентаризовано та зареєстровано право комунальної власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення, які накладаються на землі державної власності, що перебувають у користуванні державного підприємства "Дослідне господарство "Перемога".

Читайте також: На Волині у шести районах з молотка піде майже 270 га землі

Незважаючи на включення сільрадою в межі населених пунктів сіл Баківці та Озеряни Луцького району цих земельних ділянок, вони залишаються у державній власності та не можуть перейти у комунальну власність, відтак орган місцевого самоврядування не вправі ними розпоряджатися – вважають у прокуратурі.

При цьому Баківцівська сільська рада у липні 2020 року прийняла понад 200 рішень про надання громадянам дозволів на виготовлення проєктної документації із землеустрою щодо відведення у власність земельних ділянок в межах 2 га із масиву земель державної власності. Аби попередити відчуження державної землі сільською радою, прокурори домоглися накладення на неї арешту та заборони вчиняти щодо неї будь-які дії.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook