Нові енергоощадні вікна, мультимедійна дошка, - все це стало реальністю для учнів села Духче Рожищенського району.

Читайте також: У селі на Волині відкрили дитячий майданчик

Про це повідомляє ТРК "Аверс".

Завдяки Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом" закупили нові дошки, мультимедійний проектор та нові парти для учнів

Директор школи  Зоя Ладчук  каже - з моменту будівництва тут не було ремонту. Відтак керівництво разом з батьками звернулося до Фонду Ігоря Палиці "Тільки разом"  і спільно написали проект. Завдяки цьому в школі замінили вікна в класах та закупили нові сучасні дошки та парти. Цей проект отримав назву Нова українська школа.

"Мої батьки звернулися до нас в школу зокрема Наташа Романюк, з проханням розробити проект Тільки Разом Фонд Ігоря Палиці. Ми погодилися, як ми зайнялись цим проектом батьки мені дуже допомагали в цьому. То ми на даний час маємо із того проекту 12 енергозберігаючих вікон….також нам були виділені кощти і ми придбали мультимедійнуустановку", – говорить Зоя  Ладчук.

Читайте також: Футболісти з Камінь-Каширщини отримали цінні подарунки

Але на цьому зміни не завершились. У школі завдяки сприяння депутата обласної ради Вячеслава Рубльова в  кінці травня 2018 року замінили вікна в коридорі навчального закладу.   На це виділили кошти з обласного бюджету. Аби  дітям було краще змагатися та брати участь у конкурсах  фонд також  посприяв закупити форму для футбольної команди. 

"Відповідно було закуплено і за рахунок коштів Ігоря Палиці Фонду "Тільки разом" реалізовано проект і по спортивній формі і сьогодні ми бачимо реалізовано проект по "Новій українській школі" це заміна дошок в кожному класі. І хочеться сказати що сьогодні і задоволені і діти батьки і вчителі, тому що такими речами ми показуємо що школа це є осередок культури в селі. "Поки живе школа- живе село!", – каже Вячеслав Рубльов.

Сільський голова Олег Бондарук, також не залишився осторонь проблем  школярів і їх батьків , і на умовах співфінансування долучився до реконструкції закладу.

Наразі місцеві жителі готують проектно- кошторисну документацію на реконструкцію даху. Вони переконані – співпраця із владою та громадою – це ті спільні зусилля , які   зроблять їх  село  ще кращим. 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter