У школі села Нова Руда, що на Маневиччині, облаштували централізоване опалення. Це стало можливими завдяки народному депутату Ірині Констанкевич, яка залучила для навчального закладу 800 тисяч гривень державних коштів з фонду соцеконому. А, перемігши, в конкурсі місцевих проектів, в освітньому закладі встановити енергозберігаючі вікна.

Читайте також: На Маневиччині - новий дитячий садок

Повідомляє прес-служба Волинського УКРОПу. 

Днями народний депутат зустрілася з місцевими педагогами.

"Пічне опалення, а це усього 24 грубки, було малоефективним, у приміщенні школи увесь час стояв запах чадного газу, що неприпустимо для навчального закладу. Нині температурний режим у школі відповідає усім необхідним нормам", – розповіла заступник директора Ніна Більчик.

Сільський голова Микола Дарчук зауважує, що районна влада часто залишається байдужою до проблем віддалених сіл.

"Упродовж багатьох років проблема заміни опалення на водяне залишалася невирішеною, а наші звернення до представників влади – поза їхньою увагою. Минулого року ми звернулися до Ірини Мирославівни, і невдовзі отримали допомогу. Результат спільної роботи – здорові щасливі діти, які отримали можливість дихати чистим повітрям і навчатися у теплих класах".  

"Проекти успішно реалізовуються тоді, коли є спільна робота, єдине прагнення до змін і покращення. Результати роботи сільського голови, директора, учителів села Нова Руда є зразком ефективної злагодженої роботи задля добробуту своєї громади. Переконана, що на сільські школи потрібно виділяти великі кошти для того, щоб діти з сіл мали гідні умови навчання, дозвілля та духовного розвитку", – зазначила  Ірина Констанкевич.

Читайте також: Депутат ради Колківської ОТГ: "Укроп робить усе можливе аби допомогти людям"

Під час робочої зустрічі також було порушено питання оснащення школи комп’ютерною технікою та проведення Інтернету у селі.

"Ми опинилися у скрутній ситуації, віддалені села Маневиччини залишені напризволяще. Звернення до народного депутата України Ірини Констанкевич дарує нам надію, що нас почують. У школі, де навчається 76 учнів, комп’ютерна техніка не оновлювалася десять років. За такого матеріального забезпечення важко говорити про запровадження якихось реформ та нововведень", – розповідають мешканці.

Ірина Мирославівна новорудківцям пообіцяла допомогти.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter