Сільський голова Клітицька, що у Камінь-Каширському районі Волинської області, Степан Склезь підозрюється односельчанами у корупції.

Читайте також: Штрафи нові, розцінки ті ж самі: мережу обурили побори харківської поліції (Відео)

Житель Клітицька Володимир Сільчук звернувся у поліцію та прокуратуру з заявою щодо дій сільського голови. Він зазначив, що ще у 2016 році Степан Склезь начебто незаконно зрізав на сільському кладовищі 151 дерево, які продав на суму близько 80 тисяч грн, а всі кошти привласнив. У грудні 2017 року сільський голова нібито знову вчинив незаконну вирубку цілої ділянки лісу на площі 0,7 га беріз та вільхи, що росли в урочищі "Біля Пугача". Частину цих дерев він продав у вигляді дрів, а іншу, розпиляв на палет і продав, гроші за це також привласнив.

Читайте також: Як на Поліссі розкрадатимуть бурштин під приводом урядової програми рекультивації

У заяві Володимира Сільчука йдеться, що Степан Склезь скоїв кримінальне правопорушення, передбачене ч.3 ст.191 КК України (присвоєння, заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем) та ч.2 ст.246 КК України (незаконна порубка дерев).

Читайте також: Назвали ТОП-6 найбільших корупційних ризиків для української влади

Степан Склезь вважає, що звинувачення односельчанина є наклепом і зведенням старих рахунків.

Окрім того, сільський голова сказав, що порубка дерев на кладовищі дійсно мала місце. Проте, всю деревину забрала з собою ковельська фірма "Екотара" (яка виконувала порубку) у вигляді розрахунку взаємозаліком, що було передбачено у договорі.

А от закиди щодо порубки дерев у лісі "Біля Пугача" сільський голова цілком відкидає.

За зверненням Володимира Сільчука відкрите кримінальне провадження. Наразі ведеться розслідування.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook