На Волині поліція скерувала до суду кримінальне провадження за фактом одержання хабара сільським головою. Про це інформують у прес-службі волинської поліції.

Читайте також: Луцький суддя, який підозрюється у хабарництві, відсторонений від посади

Нагадаємо, 25 січня працівники Управління захисту економіки, слідчого управління Національної поліції України та УСБУ у Волинській області затримали сільського голову за виділення землі посадовець вимагав 85 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Читайте також: Екс-депутат від БПП розповів про хабарі у партії Порошенка

З власних джерел Інформаційному агентству Волинські Новини стало відомо, що на хабарі "погорів" голова сільради села Промінь Луцького району. У 2015 році на місцевих виборах на цю посаду переміг Сергій Федчук, який до цього обіймав цю посаду 2 терміни поспіль. Третій термін виявився для посадовця, вочевидь, невдалим.

Посадовець вимагав від громадянина винагороду у розмірі 85 тисяч гривень за сприяння у виділенні 2-х земельних ділянок для будівництва та обслуговування житлових будинків.

Правоохоронці затримали посадовця на автомобільній стоянці міста Луцьк під час одержання неправомірної вигоди. Отримані кошти вилучили.

Слідчим управлінням ГУНП України у Волинській області відкрито кримінальне провадження за статтею 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні, яке розслідувало слідче управління ГУНП у Волинській області стосовно сільського головискерували до суду.

Санкція статті передбачає покарання до 10 років в’язниці з конфіскацією майна.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter