У селі Романів Луцького району стався конфлікт через прагнення приєднатись до Липинської об'єднаної територіальної громади. 

Читайте також: Волинь – 5-та в Україні у рейтингу формування ОТГ

Мешканці села підтримали на голосуванні доєднання до Липинської ОТГ, але реалізувати це буде важко, адже за Перспективним планом Романів має бути частиною Підгайцівської ОТГ.

Через даний конфлікт голова сільради Романова написала заяву про відсторонення себе від виконання обов'язків. Відтак, секретар сільради має стати виконувачем обов'язків голови.

Аби все ж втілити інціативу, в.о. голови сільради Романова має на основі голосування мешканців подати клопотання у Волинську ОДА для внесення змін до Перспективного плану, задокументувавши своє бажання приєднатись до іншої ОТГ. В іншому випадку облдержадміністрація просто дасть с. Романів негативний висновок.

Читайте також: Чому голова ОДА Савченко прагне віддати бурштинові землі ОТГ в чужі руки

Для цієї процедури сільраді вистачає і в.о. голови. Тобто, якщо очільник самоусунувся, то це не ставить хрест на шляху до оформлення документів на зміну Перспективного плану.

Втім сама процедура внесення змін до Перспективного плану триватиме близько 6 місяців. Відтак мешканцям Романова слід запастись терпінням і сподіватись на позитивний висновок Волинської ОДА.

Після отримання необхідних дозволів та документів, внесення правок до Перспективного плану Романів може доєднатись до Липинської ОТГ. Тоді ж відбудуться і довибори.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook