10-го січня Любомльський районний суд, розглянувши справу про штраф у розмірі 170 тисяч гривень за порушення митних правил, скасував штраф та закрив провадження.

Читайте також: У Раді ухвалили законопроєкт щодо розмитнення "євроблях"

Про це повідомляє організація "Авто Євро Сила" на сторінці у соціальній мережі Facebook.

В грудні 2019 року в офіс "Авто Євро Сила" звернулась особа із протоколом від митниці на 170 тисяч гривень із запитанням, як діяти в цій ситуації.

Судове засідання було назначене на 10 січня 2020 року.

В оперативному порядку юристи "Авто Євро Сила" підготували набір документів, куди входили документи зняття з обліку, договір купівлі-продажу, сертифікат відповідності, договір з брокером.

Вже пізніше весь цей пакет документів почали називати "Рятувальний жилет", оскільки він дійсно допоміг сотням людей уникнути штрафу у розмірі 170 тисяч гривень.

Не останню роль зіграв прийнятий Закон України № 2288, відповідно до якого всі штрафи за порушення митних правил в розмірі 170 тисяч гривень зменшуються до 8500 грн. А тому, оскільки у особи був "Рятувальний жилет", а митний протокол на 170 тисяч складений до нового року – суд скасував повністю усі штрафи та закрив провадження.

Читайте також: Кримінальне покарання за "п'яну їзду" відклали

Отож, якщо ви отримали протокол на 170 тисяч гривень в минулому році, потрібно написати клопотання в суд про перекваліфікацію правопорушення.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook