За підсумками першого півріччя 2018 року місцеві бюджети Волині поповнились на 1,8 мільярда гривень податкових платежів.

Читайте також: На Волині непрозоро використовують сотні тисяч земель

"І це більш ніж на чверть − на 25,7 відсотка,  або на 366,7 мільйона гривень більше проти першого півріччя 2017 року. В тому числі, великі платники податків, які перебувають на обліку у Офісі великих платників і його територіальних підрозділах, сплатили до обласного бюджету 9,1 мільйона гривень податку на прибуток, що на 1 мільйона гривень більше минулого року", − поінформувала учасників наради при голові Волинської ОДА  начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Як повідомила керівник волинських фіскалів, загалом бюджетні призначення доходів місцевих бюджетів, передбачені розписом, виконані на 109,5 відсотка.

Читайте також: Голова Волинської ОДА оцінив візит президента

"Динаміка росту, що характеризує ситуацію зі сплатою податків до бюджетів громад в області, є наслідком ефективної роботи фахівців ДФС в питаннях детінізації ринку праці, легалізації підприємництва та найманих працівників, а також скоординованих дій щодо забезпечення надходжень так званих майнових податків", − підкреслила Світлана Савчук.

Як свідчить аналітика, в області у першому півріччі поточного року  завдання з основних бюджетоутворюючих платежів місцевих бюджетів виконано з  податку на доходи  фізичних осіб на 107,7 відсотка, єдиного податку на 116 відсотків, податку на майно на 114,9 відсотка.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter