Прихильники Московського патріархату жорстоко побили під храмом у селі Четвертня Маневицького району Волині двох прихильників переходу до Православної церкви України, які намагалися не дати фанатикам Москви під покровом ночі винести з церкви цінності та реліквії.

Читайте також: На Волині віряни УПЦ МП збудували новий храм (фото)

Інцидент трапився цієї ночі, 1 травня 2019 року, на церковному подвір’ї храму у Четвертні, пише "Волинь. ua".

За словами місцевих мешканців, після того, як понад дві третини мешканців громади в Четвертні проголосували за перехід до ПЦУ, двоє українців старшого віку вирішили охороняти храм і залишилися на ніч біля дзвіниці, аби фанатики Москви поночі нічого з нього не винесли.

Побоювання прихильників ПЦУ виявились небезпідставними: посеред ночі до храму навідалася група вірян із Московської церкви і спробувала відкрити храм. На брязкіт ключів наспіли літні "охоронці" храму з числа місцевих мешканців, які завадили вчинити мародерство.

Читайте також: На Волині побили сина священика УПЦ МП: єпархія звинувачує прихильників ПЦУ

Нерівна сутичка закінчилася жорстоким побиттям літніх людей, які в результаті інциденту потрапили до лікарні. Із їхніх слів, особливою жорстокістю відзначився один із заїжджих попів, який родом із Четвертні, хоча зараз має власну парафію Московського патріархату на Ратнівщині.

На місце інциденту викликали правоохоронців, які наразі вирішують питання щодо внесення відповідних відомостей про скоєння злочину до ЄРДР.

Найімовірніше, до з’ясування всіх обставин інциденту історичний храм у Четвертні опечатають.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook