У селі Озеро Ківерцівського району настоятель Свято-Покровського храму УПЦ отець Михайло Журомський відмовився поховати дівчинку, бо та хрещена у Київському патріархаті.

Читайте також: Попів Московського патріархату вигнали з військової академії (відео)

Про це йдеться на сторінці голови Волинської ОДА Олександра Савченка у Фейсбуці.

9-річна Регіна Чужук чотири роки хворіла на рак. Померла у неділю, 2 вересня. Мама дівчинки Марта Чужук звернулася до сільського священика з проханням поховати дитину, пише Волинь24.

Зі слів рідних, той поцікавився, де вона хрещена. Почувши, що дитину хрестили у Луцькому Свято-Троїцькому соборі УПЦ КП (на той момент сім'я проживала в Луцьку) священик відмовився провести обряд поховання. Пояснив це тим, що дитина не там хрещена.

Бабуся дівчинки засуджує такий вчинок представника духовенства: "Це неправильно. Немає різниці українська чи російська церква – усі ми перед Богом".

Відтак, рідні були шоковані такою звісткою. Кажуть, що ніколи не мали конфлікту із місцевим населенням, а багато ромів є прихожанами церкви в селі Озеро.

Голова Волинської ОДА Олександр Савченко прокоментував вчинок священика, який відмовився відспівувати дитину, хрещену у церкві Київського патріархату.

"Гірка ситуація. Я пам’ятаю аналогічну історію з Запоріжжя, коли не хотів священик відспівувати дитину, хрещену у Київському патріархаті. Я не можу судити священиків – я не їхній суддя, але мені здавалось, що церква – це осередок людяності, добра, інтелігентності. Будемо зустрічатися з вищими сановниками, будемо обговорювати ситуацію. Я таких речей не розумію і не маю права прощати", – зазначив Олександр Ілліч.

Читайте також: Священики Московського патріархату вербують бойовиків на Донбасі

Додамо, що іншої церкви, щоб поховати дівчинку, в селі немає.

Нагадаємо, що подібна ситуація трапилася і взимку в Запоріжжі. Тоді також священик УПЦ МП відмовився відспівати трагічно загиблого хлопчика.

Дівчинку поховають 5 вересня 2018 року о 12:00. Обряд проведе священик Української Православної Церкви Київського Патріархату отець Олег Чвир.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter