Удень 12 лютого кримінальна удача відвернулася від 30-річного та 28-річного молодиків. Хоч спочатку все ніби складалося якнайкраще. Про це повідомляє прокуратура Волині.

Читайте також: У Луцьку орудують шахраї

Зателефонувавши до лучанина, один із них назвався його знайомим та повідомив, що втрапив у неприємну ситуацію – вчинив ДТП, наїхав на пішохода – і тепер потребує грошей, аби залагодити ситуацію з правоохоронцями та потерпілим.

Інший, узявши слухавку, назвався слідчим поліції, чим неабияк повеселив співрозмовника – справжнього працівника поліції.

Шахрай запевнив, що усі проблеми справді можна вирішити за 200 тисяч гривень. А от якщо цих грошей не надати – винуватцю ДТП загрожує в’язниця та позбавлення права керування транспортними засобами.

Читайте також: Волинянин "заробляє на хліб" шахрайством в інтернеті (фото)

Співрозмовник ошуканців "сторгувався" з ними, пообіцявши надати 1850 доларів США "завдатку", та призначив їм зустріч, на яку приїхав, звісно, не сам, а з готовими до затримання злочинців колегами.

Горе-шахраїв затримали на місці злочину під час передачі коштів.

Обом їм повідомлено про підозру у вчиненні цих злочинів.

Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу. Правоохоронці також перевіряють, чи не причетні молодики до вчинення інших, в тому числі аналогічних, злочинів.

Читайте також: На Волині чоловік підробив документи та видурив понад 50 тисяч гривень

Прокуратура Волинської області вкотре звертається до громадян із проханням повідомляти правоохоронні органи про телефонні дзвінки нібито від правоохоронців, які розповідають що близький родич абонента вчинив ДТП чи інший злочин і, аби залагодити справу з потерпілими та правоохоронцями, необхідно перевести гроші на картковий рахунок або віддати комусь у конкретному місці.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook