Сьогодні, 5 травня, у Львові, на вулиці Б. Тена, у рамках кримінального провадження відбулось затримання підозрюваних у шахрайстві. Масштаб злочину охоплює декілька областей України. Про це розповів голова ГО "Варта1" Ігор Зінкевич.

Читайте також: Залишилося двоє діток: стали відомі імена загиблих волинян у моторошній ДТП на Львівщині (фото)

"7 мешканців Львова, вирішили "заробити" на довірливих громадянах. Понад 200 людей, замовило на їх сайті продукцію "Apple" (телефони, комплектуючі), перерахували кошти, і отримали, або нічого, або найдешевшу підробку бренду. Наразі, говоримо про близько 600 тисяч гривень збитків. Хоча ошуканих набагато більше, такі є в кожному куточці країни. Сподіваюсь, вони, після публікації новини, поінформують про шахрайство щодо них і отримають статус потерпілих у провадженні, у тому числі, з метою заявлення позовів про відшкодування збитків", – йдеться у повідомленні.

Також просять усіх, поширити назву сайтів, які наразі блокуються, але використовувалися впродовж 2019-2020 років для шахрайських схем: i-park.com.ua/, i-center.com.ua/, iphone-room.com.ua/, apple-shop.org.ua/, myapple-box.com.ua/, http://www.ilook.com.uahttp://icloud.org.ua та http://air-store.com.ua.

Читайте також: На Волині вночі невідомі пограбували будинок

Це робиться для того, щоб мати можливість інкримінувати злочинній групі усі епізоди шахрайства.

Наразі, триває проведення 17 обшуків у Київській, Волинській та Львівських областях у місцях злочинної діяльності групи.

Прокурори підписали підозри та клопотання про обрання мір запобіжних заходів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook