На Волині у чоловіка в помешканні знайшли арсенал боєприпасів: гранати та вибухові речовини. Окрім цього, він виготовив майже 1,5 кілограма коноплі.

 Читайте також: П'яний лучанин задушив власну дружину

Про це йдеться у вироку Ковельського міськрайонного суду Волинської області, пише ІА Волинські Новини.

Так, у вересні 2017 року в лісосмузі поблизу Ковельської філії ДП "Укрветсанзавод" обвинувачений знайшов під шаром ґрунту бойові припаси та вибухові речовини: накольний механізм мінного універсального підривача МУВ-2, запал МД-5М, які при їх конструктивному поєднанні є мінним універсальним підривачем МУВ-2, який відноситься до бойових припасів, придатних до вибуху; пластичну речовину світло-жовтого кольору, що є бризантною вибуховою речовиною на основі гексогену та нафтового мастила, яка придатна до вибуху; наступальну осколкову гранату РГД-5, яка відноситься до боєприпасів та придатна до вибуху; електродетонатор ЕДП-р, що є боєприпасом та придатний до вибуху; циліндричний вибуховий пакет, який споряджений вибуховою речовиною метальної дії димним порохом ДРП-4, масою 30±2 г., який придатний до вибуху.

Зокрема, знайдені боєприпаси та вибухові речовин чоловік переніс до місця свого проживання, де незаконно зберігав у схованці підсобного приміщення до моменту їх виявлення та вилучення працівниками поліції в ході проведення огляду.

Окрім цього, обвинувачений у першій половині жовтня 2017 року, перебуваючи у садівничому масиві "Калина" в Ковелі, зірвав дикоростучі рослини коноплі, які переніс до горища будинку по місцю свого проживання.

Читайте також: У луцькому СІЗО від епілепсії помер чоловік

В подальшому він їх висушив та подрібнив, виготовивши особливо небезпечний наркотичний засіб канабіс, загальною масою 1293грам, що є великим розміром.

Наркотики зберігав на горищі будинку для власного вживання без мети збуту.

Обвинувачений повністю визнав свою вину та розкаявся у вчиненому. Таким чином, суд призначив йому покарання у виді 4 років 6 місяців позбавлення волі, однак змінив це покарання на 3 роки умовного.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook