Напередодні вечірнього богослужіння в храмі села Брониця Камінь-Каширського району прихильник УПЦ МП вдарив у груди священика ПЦУ, який прийшов правити службу для громади. Від людського самосуду чоловіка врятувала поліція.

Читайте також: "Церковний" скандал на Волині: сільська громада не може перейти до ПЦУ через настоятеля УПЦ МП (відео)

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини повідомив сільський голова Брониці Петро Кошелюк.

Нещодавно більше 80% громади проголосували за те, аби увійти до Православної Церкви України, проте декількадесят прихожан УПЦ МП на чолі з місцевим батюшкою намагаються не допустити цього.

Проте напередодні вечірнього богослужіння з нагоди свята Водохреща, коли громада зібралась на службу, їм почали перешкоджати більше десятка прихожан УПЦ МП. Один з них біля храму вдарив в груди отця ПЦУ Володимира.

"Місцевий житель Олександр Ходаковський сильно вдарив в груди отця Володимира", – каже сільський голова та додає, що "це вже переходить усі межі".

Місцева жителька пані Галина каже, що від людського самосуду чоловіка врятувала поліція, яка чергувала біля храму.

Читайте також: У селі на Волині священик УПЦ МП з прихильниками спробував винести церковне начиння

"Його швидко вивели, бо люди могли б вчинити над ним самосуд. Прихильники УПЦ МП ще й вкрали кропило для води, але люди зробили його з гілок", – повідомила жінка.

Черговий Камінь-Каширського відділу поліції в коментарі ІА Волинські Новини натомість повідомив, що заяви чи повідомлення про побої з Брониці не надходило.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter