На території Національного природного парку "Прип'ять-Стохід" тривають наукові дослідження тваринного світу. Про це на сторінці парку у Facebook повідомив заступник директора з наукової роботи Михайло Химин.

Читайте також: "Вирішив грошей легко "зрубати": на Волині аферист два роки наживався на тваринах

На початку літнього сезону були започатковані сучасні методидослідження тварин у НПП "Прип'ять-Стохід" в рамках міжнародного проекту "Полісся – дика природа без кордонів: збереження одного з найбільших в Європі природних регіонів".

Тоді був проведений тренінг з використання фото- і відео-пасток за сучасними технологіями, які дозволяють спеціально встановленою апаратурою цілодобово протягом тривалого часу (по кілька тижнів, у залежності від погодних умов) фіксувати на фото і відео і записувати звукові сигнали в певних точках представників тваринного світу.

Через цю апаратуру є можливістю спостерігати на відстані онлайн і робити дубль запис фото і відео онлайн через навігаційну систему.

Читайте також: "Двоногі нелюди": на Волині цуценят знайшли підвішеними у відрі на дереві

У поле роботи фото-пасток можуть попасти не лише об'єкти тваринного світу, але й недобросовісні громадяни (браконьєри, лісокради, їх транспортні засоби, інші порушники режиму території НПП), що сприятиме підвищенню ефективності роботи державної служби охорони НПП "Прип'ять-Стохід". Цього тижня встановили фото-пастки у різних місцях території НПП.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook