Монітори Департаменту реалізації національного превентивного механізму виявили низку порушень, серед яких протиправне застосування фізичного обмеження.

Читайте також: Волинська психлікарня відремонтує дах майже за 3 мільйона гривень

Про це повідомляє прес-служба Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

Пацієнти Волинської обласної психіатричної лікарні № 2 селища Олика розповіли, що їх прив’язують до ліжок. При цьому у лікарні відсутні журнали і протоколи щодо застосування фізичної фіксації. Монітори спілкувались з пацієнтами відділення №3 для чоловіків і відділенні №2 для застосування примусових заходів медичного характеру з посиленим наглядом.

Під час перевірки встановили низку порушень: створені неналежні умови утримання пацієнтів, у лікарні бракує лікарів-психіатрів, записи до журналу обліку процедур, листків призначень вчасно не вносять, у деяких медичних картках пацієнтів, які госпіталізовані у добровільному порядку до 2018 року, відсутня згода на лікування.

Читайте також: На Волині психічнохворий чоловік побив дитину

Будівля закладу перебуває в аварійному стані і потребує капітального ремонту, зокрема, покрівля. А оскільки заклад розміщено  в історичному та архітектурному комплексі – замку Радзівіллів, він не підлягає реконструкції. Тому доцільно було збудувати нове приміщення, де б розміщувався спеціальний заклад для надання психіатричної допомоги.

Прес-служба Уповноваженого Верховної Ради з прав людини обіцяє направити звіти за результатами візитів до психлікарень з рекомендаціями керівництву Волинської облдержадміністрації.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter