У селі Красноволя Маневицького району громада Свято-Михайлівської церкви провела збори, на яких було вирішено перейти від УПЦ МП до Помісної церкви.

Читайте також: Бачив на власні очі: Чубаров розповів, як у церквах МП роздавали зброю

Однак місцевий священик був проти цього переходу і тепер рішення хочуть оспорювати у суді, пише Перший.

У зборах, які відбулися у неділю, 30 грудня, взяло участь 60 людей. 37 з присутніх проголосували за перехід громади до ПЦУ, 23 – проти переходу.

За кілька днів перед тим у селі Красноволя і сусідньому селі Погулянка ініціативна група мешканців збирала підписи за перехід громади до ПЦУ. За інформацією голови загалом за перехід добровільно підписалося близько 85 % дорослого насення двох сіл, або близько 420 людей. Утрималося від підпису до 50 селян, які заявили, що підтримують "стару церкву".

Читайте також: Російські спецслужби намагались спровокувати митрополита Епіфанія

За словами голови Маневицької РДА Андрія Линдюка, місцевий священик – протоієрей Андрій Геналюк – а з ним і двоє священиків з сусідніх парафій закликали людей не проводити збори, заявляючи, що вони їх "не благословляють". Втім, люди збори все ж провели й підкріпили своє рішення зібраними підписами і протоколом.

Як стало відомо пізніше, настоятель Андрій Геналюк заявив, що збори, на яких громада вирішила перейти до новоствореної ПЦУ, відбулися нелегітимно, і їх будуть оспорювати у суді.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter