На Волині усі школи та дошкільні навчальні заклади призупиняють навчальний процес до 7 березня, у зв’язку з впровадженням заходів для економії енергоносіїв.

Читайте також: Усі ковельські школи закрили на карантин

Про це стало відомо під час засідання антикризового енергетичного штабу 2 березня у Луцьку, пише ІА Волинські Новини.

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик повідомив, що завтра не працюватимуть державні установи. Терміном від 3 до 7 березня призупинять роботу закладів вищої, професійно-технічної освіти, загальноосвітніх закладів та ДНЗ. Для органів місцевого самоврядування пропонують ввести скорочений робочий день з 9 до 16 години на вказаний термін, а також дати розпорядження енергопостачальним підприємствам вести ощадливий режим подачі енергоносіїв, не порушуючи цим режим роботи тепломереж. Заходи впроваджують з метою економії енергоносіїв, зважаючи на спробу Росії спровокувати енергетичну кризу в Україні.

Читайте також: Міністр соцполітики звинуватив волинських чиновників у бездіяльності

Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт повідомив, що школи у Луцьку припинять роботу вже сьогодні, ДНЗ – завтра. Завтра оголосять вихідний, який перенесуть на одну з субот у травні-червні.

До заходів економії енергоносіїв приєднується також Нововолинськ, де призупиняють роботу навчальних закладів, басейну, спорткомплексу, зекономити планують в межах 20% енергоносіїв. У Ковелі призупиняють роботу шкіл сьогодні, завтра не працюватимуть ДНЗ. Усі заклади медицини у місті працюють на твердопаливних котельнях, тому негативних наслідків щодо обмеження енергопостачання не буде.

Зі слів заступника голови ОДА Світлани Мишковець, позашкільні навчальні заклади області також припиняють роботу до 7 березня.

Читайте також: Волинська ОДА абсурдно відмовилась фінансувати будівництво школи №27 у Луцьку

"Волиньобленерго" просять наразі припинити планові ремонтні роботи, щоб аварійно-ремонтні групи були готові до позапланових ситуацій.

Звернення до органів місцевого самоврядування області, пов’язане з заходами заощадження енергоносіїв розмістять на веб-сайті ОДА. Волинянам пояснюють, що ці заходи – вимушені, оскільки північний сусід "показує зуби" у гібридній війні.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter