Через складні метеорологічні умови цьогорічного березня, після кількох днів справжнього весняного тепла повернулася зима, у багатьох регіонах України лелеки потрапили у пастку: сніговий покрив не дозволяє знайти поживу, до того ж бузькам дошкуляє холод.

Читайте також: Волинська багатодітна родина усю зиму рятувала хворого лелеку

Пр оце повідомляє Кордон.

На непередбачену стоянку близько 50-70 цих птахів змушені були зупинитися й на території Любомльщини – на берегах річки Ягодинка, поблизу села Бережці.

Допомогти пернатим зголосилися місцеві активісти – члени товариства мисливців і рибалок, які запаслися кормом і розкидали його поблизу цього тимчасового табору. Щоправда, птахи спершу не наважувалися підходити на це місце, боячись людей.

Втім, відчуття голоду все ж перемогло страх, і птахи потягнулися до поживи. Активістам пощастило стати свідками цього, й вони відзняли відео, яке передав голова Любомльської районної організації УТМР Олександр Мікульський.

Нагадаємо, за птахами, доки не зійде сніговий покрив, й надалі спостерігатимуть і підгодовуватимуть члени УТМР, екологи і мисливствознавці. Якщо ж виявлятимуть ослаблених і кволих – будуть підбирати і виходжувати вдома.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter