Жінку з села Липа, яка нещодавно потрапила до Горохівської центральної районної лікарні з симптомами коронавірусу, вже видужала.

Читайте також: На Волині жінка з 2-річною дитиною захворіли на COVID-19

Про це повідомив голова Горохівської районної ради Тарас Щерблюк, пише "Район Горохів".

Головний лікар райлікарні Валерій Коба розповів, що пацієнтку 1966 року народження відпустили додому, бо вона видужала. Повторного тестування жінці не проводили.

"Пацієнтка просилася додому ще в суботу, але ми перестрахувалися і тримали її до понеділка. Вона фактично має перебувати на самоізоляції два тижні і буде робити це вдома", – розповів головний лікар Горохівської ЦРЛ.

Читайте також: Родичі померлого від коронавірусу водія "швидкої" на Волині заразилися COVID-19

За словами Валерія Коби, "свіжі" пацієнти з підозрою на коронавірусну інфекцію COVID-19 у райлікарню не надходили. У Скобелці під наглядом один хворий, який чекає результат ПЛР-тесту з Києва.

Також від коронавірусу вилікувалася і 7-річна дівчинка з Гіркої Полонки, у котрої нра Волині першої зафіксували захворювання.

Про це повідомляє управління інформаційної політики та цифрової трансформації Волинської облдержадміністрації.

Серед 26 волинян, у яких на ранок 6 квітня лабораторно підтвердили COVID-19, двоє дітей віком до 7 років. Повідомляють, дівчинка, яка першою в області захворіла коронавірусом, почувається добре. За підсумками лікування, перший тест на наявність вірусу – негативний, результати другого сьогодні підтвердили відсутність вірусу.

Також випадки інфікування волинян коронавірусом зафіксовані в Луцьку, Старовижівськькому, Луцькому, Горохівському, Володимир-Волинському, Ківерцівському та Рожищенському районах.

У 9-ти захворілих осіб діагноз встановили при зверненні за медичною допомогою, у решти 17-ти – ознаки хвороби виявлені у ході проведення епідеміологічного розслідування у вогнищах обстеження осіб, котрі могли контактувати із хворими на COVID-19.

Під медичним наглядом на самоізоляції знаходиться 86 осіб із числа контактних і підозрілих на коронавірус.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook