Катерину Склезь, маму загиблого бійця батальйону територіальної оборони “Волинь” Сергія Склезя, який поліг під час боїв за Дебальцеве у листопаді 2014 року, а водій ледве не вигнав з маршрутки, проте за цю жінку вступилися інші пасажири.

Читайте також: АТОвці «поговорили» з водієм, який вигнав з автобуса сина героя

За словами жінки, 10 грудня о 12 годині 45 хвилин вона зайшла у маршрутку “Камінь-Каширський-Видричі”, щоб доїхати до райлікарні, і відразу при вході показала посвідчення члена родини загиблого воїна АТО. Але водій маршрутки став відверто вимагати у неї гроші, поставивши ультиматум: або вона оплачує, або чекає наступну маршрутку, передає Полісся

"За мене вступилася одна із пасажирок, вона дістала із гаманця 4 гривні та дала їх водієві. Я не знаю цієї жінки, вона зійшла на зупинці біля центральної райлікарні, але я їй дуже вдячна", – говорить пані Катерина. 

Ось так у погоні за гривнею водії маршрутних транспортних засобів нехтують усіма нормами закону і моралі, забувають, що насамперед мають бути людьми. А такі пасажири, мовчки ковтаючи образу, платять, бо потрібно їхати.

Начальник управління соціального захисту населення Камінь-Каширської районної державної адміністрації Максим Демидюк пояснив, що, на жаль, в українському законодавстві для членів сімей загиблих вояків АТО пільгового проїзду, як такого, не передбачено. Втім обласна рада прийняла цільову програму захисту населення, відповідно до якої родинам загиблих учасників АТО раз в квартал виділяється 300 гривень на проїзд.

При цьому він відразу пояснив, що ці гроші стовідсотково надходять, проте ці люди можуть і не знати на що саме виділяється ця допомога. Але Катерина Склезь має право пільгового проїзду в приміському транспорті, як пенсіонер. Зрозуміло, що на 300 гривень багато не наїздиш. Якщо взяти в руки калькулятора і підрахувати, то цих коштів ледве вистачить, щоб два рази Катерині Склезь з’їздити, наприклад, у Луцьк і назад. А в межах району, виходить, вже треба ходити пішки, адже возити пільговиків водії маршруток не хочуть.

Читайте також: Водія маршрутки, який образив сина героя АТО, провчили на Київщині (Відео)

"Але повернемося до совісті самого водія. Чи здатен він зрозуміти, як важко зараз батькам, у яких війна забрала єдину дитину? Так, з іншого боку такі водії скажуть, що мусять приносити власнику маршрутки виручку. Мовляв, їм теж треба годувати свої сім’ї. Але хіба вони на 4 гривні збідніють, коли підвезуть маму солдата? Де ж вдячність тим, хто сьогодні замість всіх нас сидить в мерзлих окопах? Сподіваємось, що надалі такі інциденти у районі не повторяться. Бо війна ще не скінчилася. І хто зна кому завтра доведеться взяти до рук зброю, а кому дбати про чужих дітей і сивочолих батьків", – підсумовує автор статті.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook